Skip to content Skip to footer

Макарони у вершковому соусі з креветкою

  1. У кастрюлю з киплячою підсоленою водою кинути заморожені креветки. Варити 20-25 хв. Злити воду. Очистити креветки від панцирів.
  2. Розігріти 1 столову ложку оливкової олії на сковороді. Дрібно порубати половину цибулини, смажити, помішуючи, до золотистої скоринки. Додати дрібно посічений часник. Майже одразу додати креветки, смажити 2-3 хвилини, помішуючи.
  3. У кастрюлю з киплячою підсоленою водою додати ложку оливкової олії і 250 грам макаронів фарфалле, варити 15 хвилин.

4. У склянку молока додати один яєчний жовток, ретельно збити. Туди ж додати борошно і повторити операцію. Отриману масу влити в сковороду з креветками. Гасити на повільному вогні хвилину, влити вершки, гасити ще 5 хвилин. Соус повинен загуснути і придбати ніжно-рожевий відтінок.

5. Злити воду з макаронів через друшляк і повернути їх назад і кастрюлю. Викласти туди соус із креветками. Ретельно перемішати. Пасту подавати гарячою.

Можна використовувати й інші макарони, але найсмачніше цей рецепт саме з бантиками фарфалле.