Skip to content Skip to footer

Млинці сирні на кефірі

З давніх- давен млинці займають гідне місце на столі кожної господині. Вони вважаються однією з перших борошняних страв, що з’явилися на слов’янській кухні і зберегли свої властивості до сьогодні. Існує маса рецептів їхнього приготування.

Традиційні млинці можуть виступати як самостійне блюдо так і з різними добавками і соусами. В якості начинки використовують сир чи м’ясо, лісові ягоди чи рибу, ікру чи гриби, креветкове м’ясо чи твердий сир.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • 500 г кефіру;
  • 1 чайна ложка соди;
  • 2 яйця;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 200 г сиру;
  • 100 мл рослинної олії;
  • 300 г борошна ТМ “ЯРКА”

КРОК 1

Вилийте половину кефіру в одну ємність, а іншу половину в іншу ємність. В одну частину всипте соду та перемішайте.

КРОК 2

В іншу частину додайте яйця, сіль, цукор та перемішайте. Додайте сир і пробийте занурювальним блендером. Продовжуючи збивати влийте масло і всипте борошно.

КРОК 3

Влийте другу частину кефіру з содою і ще раз добре збийте до однорідної консистенсії. Тісто має бути густішим за звичайний млинець.

КРОК 4

Розжарюйте пательню і вилийте туди трохи більше тіста, ніж на звичайні млинці. Змащувати пательню олією не потрібно. Накрийте кришкою та обсмажуйте на  помірному вогні до рум’яності з обох боків.

СМАЧНОГО!!!