Безсумнівна користь перлової каші для організму відома з давніх- давен. Їжу, приготовлену з цільного ячменю, подавали до столу єгипетських фараонів. Перловку полюбляв Гетьман війська запорізького Іван Мазепа. У період його правління каша, що дає силу та витривалість м’язам, була ведена до козацького раціону, де була присутня довгий час. Зовнішня схожість обробленних зерен ячменю з матовими перлинними намистинами (перлами) подарувала корисній страві загальновідому назву- перлівка.
ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:
КРОК 1
Крупу добре промити, залити водою та залишити на ніч. Сушені гриби також необхідно замочити у невеликій кількості води.
КРОК 2
Цибулю порізати дрібним кубиком і обсмажити на олії разом із грибами.
КРОК 3
Промиту крупу помістити в ємність для запікання, додати туди смажену цибулю з грибами, заправити спеціями, додати 2 склянки горячої води і поставити в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів на 45 хвилин.
КРОК 4
Тим часом необхідно порізати слайси бекону та обсамажити його на пательні до золотистого кольору. А потім просушити на паперовому рушнику, позбавляючи від зайвого жиру.
КРОК 5
Сформувати мішечок із щільної харчової плівки, змастити його олією і покласти в піалу. Дані дії необхідні для того, щоб яйце не прилипло в процесі варіння.
КРОК 6
Потім акуратно розбити яйце в сформований мішечок і щільно його зав’язати.
КРОК 7
Опустити мішечок у киплячу воду і варити на маленькому вогні 2-3 хвилини.
Готову кашу прикрасити яйцем Пашот і подавати на стіл посипавши скибочками бекону.
СМАЧНОГО !!!