Skip to content Skip to footer

Перлова каша від ЯРКИ

Безсумнівна користь перлової каші для організму відома з давніх- давен. Їжу, приготовлену з цільного ячменю, подавали до столу єгипетських фараонів. Перловку полюбляв Гетьман війська запорізького Іван Мазепа. У період його правління каша, що дає силу та витривалість м’язам, була ведена до козацького раціону, де була присутня довгий час. Зовнішня схожість обробленних зерен ячменю з матовими перлинними намистинами (перлами) подарувала корисній страві загальновідому назву- перлівка.

ВАМ ЗНАДОБИТЬСЯ:

  • Перлова крупа ТМ “Ярка”- 1 склянка
  • Вода- 2 склянки
  • Олія- 2 ст.ложки
  • Сушені гриби- 100 гр.
  • Цибуля ріпчаста- 2 шт.
  • Бекон- 6 слайсів
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль, перець, чебрець- за смаком

КРОК 1

Крупу добре промити, залити водою та залишити на ніч. Сушені гриби також необхідно замочити у невеликій кількості води.

КРОК 2

Цибулю порізати дрібним кубиком і обсмажити на олії разом із грибами.

КРОК 3

Промиту крупу помістити в ємність для запікання, додати туди смажену цибулю з грибами, заправити спеціями, додати 2 склянки горячої води і поставити в духовку, попередньо розігріту до 170 градусів на 45 хвилин.

КРОК 4

Тим часом необхідно порізати слайси бекону та обсамажити його на пательні до золотистого кольору. А потім просушити на паперовому рушнику, позбавляючи від зайвого жиру.

КРОК 5

Сформувати мішечок із щільної харчової плівки, змастити його олією і покласти в піалу. Дані дії необхідні для того, щоб яйце не прилипло в процесі варіння.

КРОК 6

Потім акуратно розбити яйце в сформований мішечок і щільно його зав’язати.

КРОК 7

Опустити мішечок у киплячу воду і варити на маленькому вогні 2-3 хвилини.

Готову кашу прикрасити яйцем Пашот і подавати на стіл посипавши скибочками бекону.

СМАЧНОГО !!!